Gräddpatroner består av dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och är i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt även kallad lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången av en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även bekant för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år före. Lustgasen användes som ett berusningsmedel utav flera, det var ett fason att förlusta sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man använda dikväveoxid till medicinska avsikt, en av den första registrerade användningen utav lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som brukade det för att bedöva sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att begagna metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bli lätt samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner innehar funnits länge ute på marknaden, men den första varianten av sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att fixa kolsyrat vatten i flaskor. Nuförtiden är bubbelvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs ännu produkter såsom Sodastreamers för de som önskar att fixa kolsyrat vatten hemma när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste samt nyttjas runt om i annorlunda restauranger och konditorier. Att begagna en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till allehanda kokkonst samt tårtor som en fastlagsbulle.

Gräddsifoner är enkla att använda för den som har bestämt sej för att köpa en. Helt enkelt utgör en gräddsifon utav en behållare, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man köpt i en utav flertal mataffärer som finns tillgängliga, är det bara att fylla sin burk med grädde. Därefter tar man en utav de lustgaspatroner man har samt skruvar den på sifonen. Man kan inhandla lustgas patroner via webben. När detta är avklarat är det bara att pressa handtaget samt låta grädden anlända ut från behållare och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en lätt skum form.

Förutom att gräddsifoner fixar en perfekt vispad grädde, kommer denna produkt även med flertal andra positiva egenskaper som att den kan lätt deponera grädden man har just vispat. Detta är speciellt tack vare att de övriga val när man önskar vispa grädde, såsom valet utav en elvisp inte kommer att förvara vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde sedan ha t. ex. gjort GI födoämnen samt lägger det i en skål där den vanligtvis är att torka alternativt bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna behållare samt håller den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som stiger över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är erforderligt för att grädden inte ska skikta sig.

Grädde blir lätt och beredd för bruk direkt med hjälp utav en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.