Blii form med GI föda recept

Söker du ett sätt att komma vältränad innan sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI föda står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan snabbt anatomin bryter ner kolhydraterna i somliga födoämnen eller rätter. Desto högre GI man har, desto snabbare bryts maten ned. GI födoämnen är ett sätt att gå dra ned vikt samt inta hälsosammare.

Det är flertal recept man kan följa genom nätet för annorlunda GI livsmedel, beroende på det man diggar. Det är bara att besöka de portaler som offererar annorlunda recept och starta välja.

Flertal av de recept som är att få nuförtiden via internet nyttjar även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flera nyttjar i sina rätter alternativt semlor. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den inte skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.

Det är flera annorlunda fason att fixa vispad grädde. Bland andra finns följande två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning utav GI mat:

Vanlig handvisp

Att begagna sej av en vanlig handvisp när man vill äga vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, kulörer samt material som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp mestadels i att den som vispar får smärta i armen.

El visp

Efter är det även valet utav en elvisp som de större hushåll i Sverige redan har. Man kan lätt inhandla denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde och är enormt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en burk, handtag samt en patron. Patronerna består av lustgas som gör grädden lätt. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde och skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst kommer grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden är att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den ska vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI föda eller bakelse.

En gräddsifon kan man skaffa via allehanda portaler online och dem brukar ej kosta så mycket. Och med produkten anländer också flera fördelar inkluderat, såsom att den är liten samt tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan förvara din grädde exakt som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till degenerering av fetter.

Laga din GI födoämnen i hushållet samt begagnad en gräddsifon vid behov utav snabb, fluffig grädde.