Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har flera användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. kan man vispa grädde som har varit fryst
Aromhusets gräddarom med smak av banan är sannerligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten tydlig smak av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det åstadkommer självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart har gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att äta sund, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i lite märklig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att förena för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört dynamisk grön färg.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.