Kom igång med bryggningen med boken Hemmaframställning av Vin

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare samt lite mer erfarna vinbryggare i drygt 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken består av mängder praktisk upplysning om hur man på bästa sätt brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart gilla att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en utvecklande och roande hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar ständigt metoder för vinframställning överlag. Det dyker oupphörligt upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är väsentlig på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att påfallande influera slutresultatet. Man bör vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därtill behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen anteckna precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar rätt så lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom betydelsefullt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kontrollera självklart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer genomgripande upplysning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar dessutom på smaksättning och vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Länk till Candyshots med socker

Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom oerhört kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt gratis att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, genast