Få det fint I trädgården med järnsulfat mot mossa

De flesta anser ej att det är roligt med mossa i gräsmattan. Är man icke ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför mycket mossväxt, men det är inte hela tiden så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att komma igång behandla med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar gro redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

köpa järnsulfatspridare för vattenkanna

Motverka mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därjämte utmärkt för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man fördela järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att glida omkring en blöt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en briljant produkt som gör det lätt att behandla med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan köpa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se och blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en smart konstruktion som gör det riktigt roligt att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så detta är ett fint val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är angeläget och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns rentav en god anledning till att man väljer att bekosta dyrt för en färdig lösning som åstadkommer att man kommer åt ordentligt på gräset samt på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att distribuera järnsulfat i gräsmattan. Om du tänker nyttja järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du tänka på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Läs mer här mossbekämpning.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du skall även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du icke ger mossan en faktisk chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man hastigt ser resultat av behandlingen. Genom att nyttja järnsulfat vid ett tillfälle på våren så kommer det framställa grannskapets finaste gräsmatta.