Vinn på lotteri och få ett längre liv

En frände till mig berättade för mig att människor var uppradade i 10- personers vidd till hennes butik vari hon bland andra avyttrade lotto.

De ville inhandla talonger till vad de hoppades skulle vara den segrande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade slantar för en chans att bliva en vinnare.

Medan de mesta människor vet att slantar inte ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de mesta folk som i själva verket redan innehar tillräckligt med slantar är mer tilltalade utav att få mer.

Uppenbarligen håller de större med Mae Wests iakttagelse: “Jag har varit rik och jag innehar varit fattig.
Och burgen är bättre “.

Eller kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att slantar inte kan göra jag lycklig”. kanontips

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha sagt ”Hellre rik samt kry i baksätet på en Jaguar än arm och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta av oss har kommit att begripa: ”Rikedom är inte en fråga om att inneha mycket av mycket, det handlar om att äga vad du vill ha”.

Samt John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att rekommendera en annan typ av välstånd definierat i termer utav godhet, intelligens, känslighet och gudsfruktan.

Slantar antagligen inte kan handla fröjd alternativt kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan köpa ett bättre liv: rika människor lever nämligen längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att folk med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning av lotterivinnare visade att slantar i sej minsann ej handlar veckor, månader, men flera år av extra liv.

Det är förhållandet mellan slantar samt övriga don som är nyckelfrågan, att balansera vad vi verkligen ska för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara anledningen till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter, sade Aristoteles att människor hade förstörts utav sina pengar, men nämnde att det var besvärligt, om ej omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en balans emellan konkurrerande attraktioner.

Samt franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet av harmoni mellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, ana, fitness, familj och regelrätt samt informell skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle och andra har sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än slantar. ”

Oavsett om du innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt kontext.

Även om du idag kan leva längre, och du nu är en besegrare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina slantar, ska man ej en giga dollar”.