Varför ska jag ha en valphage?

Jag är i bostaden ständigt samt valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ jag medans jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på korrekt sätt, kan vara en livräddare för valpar och kan också skänka dig lugn att kunna att din puppy är på ett säkert ställe, när du är upptagen eller borta! Hämtat från: valphagar.se.

Ett utav de långa svaren – och detta kan verka gå lite runt, men läs följande text noggrant – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten hundvalp eller flertal.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom finns också ett litet antal utav de sorgliga historier ett litet antal övriga valpägare innehar delat med jag under åren.

För att framgångsrikt ta upp en liten puppy till en kry vuxen, måste man avstyra att din hundvalp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Du antagligen ej kan avstyra samtliga hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första hundvalp samt man provar bilda dig skillnaden mellan en liten valp och en större – men jag antar verkligen att det är angeläget att du har så få perider med lågt blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage hjälper dig att klara detta.

Om du inte är bekant med hypoglykemi hos valpar, blott för att summera – liten mängd blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag inte kan hålla jämna steg med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på föda, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att konsumera, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage nära dig, ej tillräckligt vila samt sömn, massor utav kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt eller flåsande när det är varmt – allt raderar välbehövlig energi från den lilla anatomin.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till ett litet antal problem alls.

Detta är en av anledningarna till att valpar inte är lämpliga för alla, och hurså det är angeläget att du letar dej den tid du är villig att satsa, och den behandling och stöd du är gärna att ge din valp varje dag av ditt liv!

Före du tillverkar beslutet att köpa eller ta hem en!

Så nu att replikera din be om något oerfaren – varför ska du en valphage alternativt liknande fristad för din hundvalp?

Alldenstund en valphage skänker allt det erforderlig ovan:

En bestämd plats, där din lilla valp kan vara säker även utan kontroll.

Utan från skador och olyckor, samt där det inte kommer att hamna i trånga utrymmen där den ej bör vara i, när man ej tittar på.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan fundera sig – samtliga skrymslen samt vrår man tror att de ej kunde anlända in – gissa igen – de kan och ges de möjlighet, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när man tillverkar dina vanliga sysslor och ännu vara i en bestämd miljö.

Man kan krama, kela samt tycka mycket om den, du önskar bara ej riskera att du trampar på den, springer ut alternativt gömmer sig.

Samt förresten – valpar känner till aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att äta eller dricka, och efter att braka en timma alternativt ett par senare.

En hundvalp kan hänga samt vara med dej – blott ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, bör man behandla det som en mänskligt spädbarn med dieter schema / rast / kinesa perioder, samt sedan det att den nått den åldern – skall du fortfarande bearbeta det med stor hänsyn när det innefattar storleksbegränsningar, kolhydrater nivåer och säkerhet.

Detta var lite kort om hurså du ska en valphage till din nya familjemedlem, men det är många fler anledningar hurså det är bäst med en ordentlig valphage, bland andra när du vill att din puppy alltid skall känna sej trygg samt när du skall träna din valp att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.