Varför behöver jag ha en valphage?

Jag är i bostaden hela tiden och valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra be om något, följ jag när jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på korrekt fason, kan vara en livräddare för valpar och kan oxå ger dig sinnesfrid att veta att din puppy är på ett säkert ställe, när man är inte tillgänglig eller borta! Hämtat från: www.valphagar.se.

Ett utav de långa svaren – samt detta kan agera gå lite runt, men läs följande skrift noggrant – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten valp eller flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter och bakom är också ett litet antal av de sorgliga historier några övriga valpägare innehar delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten puppy till en frisk vuxen, behöver du undvika att din puppy får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Man kanske ej kan undvika alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första puppy samt du provar lära dig skillnaden mellan en liten hundvalp samt en större – men jag antar absolut att det är viktigt att man har så få perider med lågt blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage stöder dej att klara detta.

Om man ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att sammanfatta – liten mängd blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på föda, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att förtära, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en andel av sin dag i en valphage nära dej, ej tillräckligt vila och sömn, massor utav kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kyligt eller flåsande när det är hett – allt raderar välbehövlig kalorier från den lilla kroppsfunktionerna.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till några problem alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar inte är lämpliga allmän, och varför det är viktigt att du söker dig den tid du är gärna att investera, och den vård och stöd man är gärna att ge din puppy var dag utav ditt liv!

Före du tillverkar beslutet att köpa eller ta till bostaden en!

Så nu att besvara din be om något oerfaren – varför ska du en valphage eller liknande fristad för din puppy?

Eftersom en valphage ger allt det nödvändig ovan:

En säker plats, där din lilla puppy kan vara säker också utan kontroll.

Lös från skador och olyckor, samt vari det ej kommer att hamna i trånga utrymmen vari den inte borde vara i, när man inte ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan grunna sej – samtliga skrymslen och vrår man antar att de ej kunde anlända in – anta åter – de kan och ges de chans, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var du än är, när du gör dina vanliga sysslor och ännu vara i en säker miljö.

Du kan krama, kela samt tycka mycket om den, man vill bara ej riskera att du trampar på den, springer ut alternativt gömmer sig.

Och förresten – valpar känner till aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att äta eller dricka, samt efter braka en timma eller ett par senare.

En hundvalp kan hänga samt deltaga dej – blott ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, ska du bearbeta det som en mänskligt baby med dieter agenda / rast / sova perioder, samt sedan det att den nått den åldern – ska du fortfarande bearbeta det med enorm hänsyn när det innefattar storleksbegränsningar, energi nivåer samt säkerhet.

Detta var en del kort om varför du behöver en valphage till din nya familjemedlem, men det finns många fler orsaker varför det är bäst med en ordentlig valphage, bland annat när du önskar att din hundvalp alltid ska känna sig trygg samt när du skall exercera din valp att bli rumsren – men det är att annat kapitel.