Sovtex – varning för dåligt företag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna internet varning var först publicerad på www.katjon.com Länka gärna till originalartikeln så skojeriet får ett stopp.

Varning för shoppen Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har uppfunnit en egen typ av bluffaktura.

Utan föregående varning lämnar man in ett påhittat Betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten. Det är på minimum 300 kr + vanligt förekommande påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, ränta 26% med mera så man hamnar betydligt över 1000 kr. Någon vara har varken beställts eller levererats.

Man gör gällande att “kunden” beställt produkter och därefter inte löst ut dem. I deras webshops långa “villkor” står det att om man inte hämtar ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minimum 300 kronor för detta.

Det är denna “avgift” man skickar till Kronofogden. Man hävdar då också att “kunden” (dvs. offret) inte hämtat ut eller mottagit sin beställning och ignorerat påminnelser.

När sedan “kunden” tar kontakt med Sovtex AB I Ängelholm och säger att vi har inget beställt så påstår man helt fräck att det har man visst, man har dessutom fått inkassokrav flera gånger.

Bara betala så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till Tingsrätten.

Sedan går Sovtex vidare till rättegång! Sovtex kan deltaga sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den drabbade som stått emot så långt.

Polisanmälan är hjälper inte, anmälan avskrivs förmodligen omgående. I tingsrätten skall köparen bevisa att hen inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver knappast bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet påhittade krav är nytt.

Då det är ogörligt för drabbade att bevisa att Sovtex AB hittar på alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på webben om Sovtex, bl.a. har man skickat produkter som prov utan kostnad till en välrenomerad bloggare. Sedan hotat bloggaren att skriva att varorna var bra och länka till Sovtex. I stället publiserade hon på sin blogg: https://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: https://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.