Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna kanal och tid har varit hållbar under alla de år som lotto har existerat. På senare år dras veckans lotto resultat också på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 samt har blivit svenskarnas i särklass mest omtyckta spel. Man behöver inte uppdatera sig om ett odds eller lära sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i aptitlig form före årets tävlingar. Man lirar på slumpmässigt dragna nummer och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt och sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i några minuter. Klicka Här för mer info

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, alternativt online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de olika metoderna skiljer sig till ganska mycket samt annorlunda metoder har olika sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år samt gör det lite pga vana och försäkran, väljer inte dän stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten skara gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet var onsdag och lördag bums före spelstopp. De sitter antagligen där med en bägare kaffe samt någon god bakverk medan de med omtanke fyller i sin lottorad. Siffrorna har de kanske funderat ut under veckan som gått, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i annat.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner framför datorn när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i och avsända in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat samt lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn eller, om man skulle bomma sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att spela å lotto varje vecka, kanske på onsdag för att smaksätta arbetsveckan en aning, alternativt på lördag för att celebrera helgen, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt mängd lottorader, kanske en rad per närstående, samt alla sitter ihop hemma i tevesoffan för att se boll för kula lockas ur dragningstumlaren. Att avskilja dylik spänning med sina närmaste är underbart samt bara det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme lirare som bara slår vad på lotto för att någon dag kamma hem lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten samt utdelar när man får alla rätt på lotto samt samtidigt lyckas träffa rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.