Rengöring och desinfektion utav valphage

Oavsett om man inhandlat en använd valphage i behov utav en bra rengöring, alternativt det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men modernare valphagar är oftast enormt enkelt att feja och desinficera.

Vi får antagligen önskar att man inhandlat en valphage med kraftigt plastgolv samt noll annat eftersom de är lättare att hålla fräscha och desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker samt andra fixa grejer, dammsug ut matrester samt tidningsbitar eller om du brukat pudra och glöm inte att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som krävs för en väluppfostrad hundvalp, som fungerar bra med sin potträning. mer info: valphagar.se.

Du borde gallra ut kiss samt bajs dagligen från lådan och kassera det.

När du nyttjar strö utav en god kvalitet [läs om potträning i separat inlägg för mer information] kan du bara gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite avhängig på storleken på valpen samt lådan.

Absolut om du använder ark under träningen eller annat stoff, måste man tömma dessa dagligen alternativt flera gånger om dagen, om det krävs.

Om du innehar inhandlat en begagnad valphage där den förutvarande ägarens valp eller valpar har kraftig tassavtryck med torkat dynga så behöver den rengöras samt om vädret tillåter, före man bär in den tvätta utav den med hjälp av en trädgårdsslang.

En bra spolning får allmänt bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest använd bara tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta och avvika i lite och vid behov ta en svamp eller skurborste till hjälp.

Skölj av redigt, vänd upp och dra ned på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage kanske man vill begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis ej bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt smutsig.

Om det är genomförbart melodi allt lufttorka i solen under en timma eller så – solljus är en naturlig bakterie / virus mördare samt de doftar bäst därefter och är beredd att nyttjas så snart det är torrt.

För att vara säker skall man behandla alla begagnade lekhagar eller en som har förvarats eller inte nyttjas på ett tag med mer grundlig rengöring samt desinfektionsmedel.

Du vill inte exponera din nya lilla valp för okända mikroorganismer, bakterier eller övervintrande insekter samt spindlar.

Jag rekommenderar att du gör en grundlig rengöring som rutin minst en gång varannan var tredje vecka, även om valpen funkar tillverkar bäst med potträning samt stå sig sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dig bland annat att du inte får mögel problem som utvecklas eller bakterier byggs upp därför vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen alternativt skräp som hamnar i skrymslen och vrår.

Plus att det stå sig din valphage att lukta gott det ser snyggt och rent ut.

Vi inhandlar inte våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra samt mycket flexibla till bra pris därjämte på www.allt-fraktfritt.com