Lottovinst Vad göra och ej göra

Varje lotteri har en förteckning utav don som är bäst att göra samt somliga har saker som man ej skall göra.

“Köp inte i denna närbutik, ” skulle vissa kunna råda.

“Satsa på dessa nummer när det är den här tiden på månaden”, skulla övriga råda.

Även om flera av dessa “tips” till stor del bygger på spekulation samt skrock, finns det ett litet antal mycket praktiska saker för dig att fundera på när man spelar på lotto.

Innehar du tid kvar att njuta utav dina vinster?

De flesta lotterier innehar ett par val – ett fast summa alternativt 20 – till 30-års livränta – när du hävdar din jackpot.

Detta gäller för de mesta spelföretagen, men beakta inte samtliga.

En del innehar bara möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att man innehar tillräckligt med år kvar i livet att njuta av din slantar.

Ta exempelvis fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappast räkna med sig att hon skulle kunna avvakta de 20 år som fordrades för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form av livränta.

Hon startade ett mål för tillgängliga spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde dän henne.

Om du tänker vinna de stora pengarna, se bara till att man har tid att göra det bästa utav dem. Klicka nu

Förespegla inte dina Vinster till någon

Detta innefattar om du har vunnit något lotteri, även om om det är en division 7 pris i Australian Oz Lotto alternativt någon annan jackpott.

Det borde ej anlända som en överraskning för dej när familj och “vänner” abrupt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir bekant.

Men detta betyder ej att man ska gå runt samt belåna dina slantar till dem, oavsett hur liten mängd det kan röra sej om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sig denna hemuppgift den strikta vägen.

Strax efter att han hävdat sin vinst, gav han $ 10. 000 var till sin mor och syskon, tillsammans med ett löfte om mer framöver.

Tre år sedan ha vunnit, är Bryce nära nog pank samt tillbaka i arbete som han slutade när miljontals dollar rann in.

Du kan lätt hamna i samma historia om man lovar dina pengar till kompisar samt släktingar.

Var försiktig med att spendera för mycket

En sak man ej får glömma är att du kommer troligtvis att betala skatt på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan komma att bliva mer förbannelse än välsignelse om det visar sig att du innehar spenderat allt samt därmed har kvar att betala hundratusentals dollar i uppbörd som du ej längre har.

Samhället heller skatemyndigheterna tittar på ej heller mellan fingrarna eller är speciellt välvilliga mot tidigare lotteri besegrare som har gjort utav med samtliga sina pengar samt är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade snabbt det på lyxbilar samt accessoarer.

En verklighetsbaserad berättar historien om hurdan Carroll, idag nära nog pank, måste belåna sina don blott för att kunna behålla något utav all den flärd han köpt.

Tidigare Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett utmärkt chans att prova nya saker samt ge livet i en ny riktning.

Om man innehar turen att vinna en jackpott, kom blott ihåg att det är något man kan njuta utav resten av ditt liv och inte blott för de kommande 365 dagarna.