Lötto lördag ger spänning och förväntan på lördagen

Lotto lördag säger man alltemellanåt när man syftar på att veckans lottoresultat presenteras på TV4. Lördag har faktiskt varit lottodagen ända sedan Svenska Spel började med Lotto år 1980 men på senare år har man dragningar även på onsdagar så i själva verket kan man om man ofta slå vad på Lotto även säga lotto onsdag. Om man missar livedragningarna på lotto lördag så kan man kolla sin lottorad i efterhand på diverse sajter, bl a på svenska spel.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Lotto är en konstruktion av Svenska Spel samt har existerat sedan 1980. Lotto går ut på att man gissar vilka siffror emellan 1-35 som kommer att dras följande onsdag eller lördag, siffrorna man väljer måste komma i rätt ordning. Får man alla rätt så kan man vinna riktigt stora pengar, men summorna varierar från vecka till vecka. Mer Info HÄR

Man kan när man fyller i sin lottorad också satsa Jokern och förmå man pricka in både lottoraden samt Jokern så vinner man Lotto Jackpott, eller Drömvinsten, som det heta. Drömvinsten skänker i bestämmelse många miljoner kronor i vinst samt är lottospelarens högsta fantasi. Den största Drömvinst som betalats ut i Sverige vanns i mars 2010 samt var på hela 214 miljoner kronor. Inte i närheten av vinsterna på OZ Lotto, ett börsnoterat företag i Australien där många svenskar spelar pga dom större vinsterna.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Lotto är en alldaglig spelform som inte kräver någon förkunskap, det handlar blott om vanlig tur. Detta betyder inte att folk inte har annorlunda strategier runt sitt lottospelande. Att spela Lotto är del i många personers livsstil och individuella turnummer brukar användas. Ofta använder folk sina födelsedagar, sina barns födelsedagar alternativt andra viktiga datum som sina turnummer, eller så har de blott fastnat för någon speciell siffra. Andra slumpar fram sina lottonummer alternativt låter personer i sin nejd välja vilka siffror de ska spela på i hopp om att det skall bringa tur. Andra använder spelbolagens slumpgenerator medan många spelar exakt samma rad varje vecka.

Vill man förbättra eventuella vinster på Lotto så ska man satsa Lotto system. Lotto system går ut på att man koncentrerar sina spelpengar på några få akt istället för att spela på många olika nummerkombinationer. Om man vinner så blir vinsten högre. Man kan belysa det såhär att om man sätter 9 kryss i ett enda spelfält så spelar man med ett 8-raderssystem. Om den rad man har valt resulterar i 5 rätt så får man tre fjärdepriser och fem femtepriser. Om man istället lämnar in 8 enkelrader så hade man bara vunnit ett belöning. Lotto system kräver att man läser på en smula, men när man väl har fattat grejen så är det ganska festligt, plus att när man vinner så vinner man stort!

Lotto lördags vinnande rad presenteras var lördag i TV4 kl. 19.55-20.00, det är nämligen då man genomför veckans lotto- samt jokerdragningar i livesänd Tv.