Jag söker en ryggspruta så det blir enklare att lägga på bensalkonklorid med flatstråle

Här har jag sprungit fram och tillbaka med en vattenkanna. Antagligen har det sett en smula smålöjligt när jag på en stege försökt att fukta väggen eller försökt få taket att växa.
Mera normalt önskar jag medan jag vattnat våra buskar, om än ej helt OK.

Men numera vill jag ha tag i en ryggspruta, med manuell pump eller om priset är vettigt en eldriven – men var finner man bra sådana att beställa på nätet?

Varenda bensinmack, varuhus äger drällvis utav elektriska högtryckstvättar som numera verkar hava blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi äger en liten sommarstuga, nästan blott en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år beslutat att det skall vara “sladdlöst”.

Jag har tre, eller egentligen endast ett par favoritprodukter som jag använder ganska ofta – alternativt i lillstugan, blott en om jag skall vara detaljerad.
När vi köpte sommarhuset så var det mesta inte i synnerhet bra skött, förmodligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att underhålla husen samt tomten.

Det var mycket grönt, men inte alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor och hustak och även en hel del buskar var gröna där de inte borde vara det.

Hemma så sköter jag villans tak med och norrvägg med Fulstopp – som tar bort husets mossa samt alger(om det blivit något en aning). När ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig de sig i många år utan mer insatser från min sida. Där äger jag en Kärcher, så det går fort samt enkelt.

Därför skriver jag att det bara egentligen finns en gunstling i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig och mycket effektiv alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- annonsering där dom fuskar när de visar hur effektivt något finns.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som inte äger några fiskar längre), jorden som finns våt och på samma sätt som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker upp mikroväxt av något art håller jag fräscht med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan inget för flaskan jag handlar innehåller en 50% lösning som blandas ned till blott 32 ggr. 1 liter späds ut till 32 liter – det räcker i åratal.