Hyaluronsyra kosttillskott innebär effektiv lindring av artros

Det finns kosttillskott som lanseras som riktigt bra för den som tränar hårt och som inser att kroppen inte återhämtar sig så bra mellan de olika träningstillfällena. Med hyaluronsyra kosttillskott så är tanken att man ska förse de utsatta lederna det ämne som förekommer naturligt i ledbrosk samt ledvätskan.

Eftersom att man vet att hyaluronsyrans halt blir lägre vid artros så skulle man ju kunna tänka sig att man skulle kunna använda sig av kosttillskotten därför att dämpa och fördröja artrosens utveckling.

Mildra artros med hyaluronsyra kosttillskott

Men frågan är ifall man med kosttillskott faktiskt får den önskade effekten. Det finns en hel del hyaluronsyra artros forskning, men här har man mest sett på effekterna av injektioner av den naturliga sockermolekylen. Vid injektioner så har man sett att tillförd hyaluronsyra inte har så stor smärtstillande effekt. Därmed inte sagt att kosttillskotten inte kan lämna god verkan.

De som använder kosttillskotten

Något som dock är rätt intressant att se är vad idrottare som använder sig av kosttillskotten säger. Här rör det sig inte om sambandet hyaluronsyra artros utan bara om att få en effekt där man upplever att leder kan återhämta sig och att man slipper besvär med knän, rygg samt händer.

Det tycks helt klart finnas ett samband mellan bättre återhämtning samt kosttillskotten som inkluderar hyaluronsyran. Med tanke på det här så kan det förstås vara så att också den som lider av artros kan se en fördel av dem, och då särskilt om det rör sig om en person som sportar mycket.

Inte bara för leder

För många så är hyaluronsyra synonymt med vacker hud. Med åldern så minskar mängden hyaluronsyra i kroppen och man har i studier sett att tillförsel av krämer och injektioner av hyaluronsyra kan förebygga torrhet såväl som rynkor. glukosamin eller nypon till häst. Att ämnet har en intensiv verkan på våra kroppar råder det inget tvivel om, men det är verkligen viktigt att man använder det på rätt sätt.

Vill man bli fri från rynkor så bör man använda sig av en kräm eller få injektioner medan knarriga leder och knän kan dra större nytta av hyaluronsyra tabletter.

Behandling av artros

Ifall man har drabbats av artros så kan det finnas bättre alternativ som till exempel glukosamin tabletter. Glukosaminet är känt för att fungera som en hjälp mot artros på så vis att det smörjer leder och på andra vis stöder kroppen att upprätta mer brosk. Glukosamin mot artros kan vara att råda hellre än att ta hyaluronsyra kosttillskott. Glukosamin omvandlas till hyaluronsyra i kroppen, det tar ca 3 veckor så innan dess märker man ingen verkan. Glukosamin är idag omklassat från kosttillskott till läkemedel i Sverige och finns på apoteket, priset har gått upp i jämförelse mot kosttillskott.

glukosaminsulfat

Säkra kosttillskott

Något som är mycket betydelsefullt att tänka på är att det idag finns en internationell marknad för förfalskade kosttillskott. Ifall du vill använda dig av hyaluronsyra kosttillskott för att må bättre alternativt för att få finare hy så ska du hålla dig till svenska tillskott som är godkända i Sverige. Glukosamin till hund av fabrikat Gelest är samma produkt de säljer som kosttillskott för folk i de länder där det räknas som naturläkemedel. tex. UK. Köp på svensk sajt som allt-fraktfritt.se, CDON eller Tradera. På så sätt riskerar man inte att få farliga preparat hemskickade, och som inte är producerade I enlighet med svenska regler.