Hur man kan få ett trivsammare och renare hem med citronsyra?

Man bör aldrig handla artiklar med farliga kemikalier till att städa i hemmet. Istället för miljöovänliga starka kemikalier nyttja citronsyra till att avkalka dina maskiner. Citronsyra som nu är någon karboxylsyra har den kemiska beteckningen C6H8O7. Du kan utvinna syran utav citroner som ej är mogna och den går även att producera med hjälp av jäsning.

svartmögel

Alltid när citronsyran används i livsmedel så betecknas den tillsammans med e-numret 330. citronsyra är en stark syra, således kan den utföra enorm användning i hemmet. Man kan exempelvis göra rent i badkar och toa med otroligt fina verkan.

Hushållsmaskiner är nästa område där citronsyra har möjlighet att visa “framfötterna”.

Kalken har möjlighet att lätt ha sönder flera olika saker i en hushållmaskin, upp med citronsyran i tid. Avkalka är inte bara just för att skänka ett gott synintryck. En vattenkokare som släpper kalkflagor vidare åt ert tee eller fika är inte särskilt njutbart. Just för att undvika risken för förgiftning kan ett par naturlig citronsyra vara ett oerhört trevligare val än avkalningskemikalier.

Tro inte att alternativet med citronsyra är sämre, pröva själv och gläds åt resulatet. Lite förvillande kan det vara med askorbinsyra och citronsyra, jättemånga tror det är samma. Askorbinsyra är icke lämpad för rengöring.

När du rengjort disk- och tvättmaskiner med citronsyra och märkt att de icke enbart är rena utan fungerar mycket bättre vill du knappast återgå till avkalkningspulver. Du tvekar aldrig längre utifall det är tid för att avkalka din vattenkokare eller kaffebryggare eftersom det är så okomplicerat.

Unken lukt i tvättmaskinen blir man av med genom att köra en tvätt som har citronsyra i stället för rengöringsmedel.|Genom att köra något program med bara citronsyra i tvättmaskinen får smidigt dän eventuell unken lukt.

Kafeer, restauranger och övriga livsmedelsverksamheter bör nog använda citronsyra som rengöringsmedel. Avkalkning, rengöring och avkalkning på samma tillfälle. Pröva att lägga en del bestick i citronsyralösning. Bakplåtar kan annars vara ett gissel att få rena. Gallren samt andra attrialjer, golv samt arbetsytor kan behandlas tillsammans med citronsyralösning. citronsyra saft

På köpet är citronsyra ett födoämne så du kan ha födoämne på rengjorda ytor. Ytorna får även en syrligt miljö där bakterier inte trivs. citronsyra drar till sig väta, så se alltid till återförsluta dess förpackning efter användande. Finns på allt-fraktfritt och Tradera.
Ska man vara orolig för att drabbas utav citronsyra ALLERGI?

Det pratas en hel del om den överkänslighet citronsyra sägs kunna medföra. Det finns ännu absolut inga vetenskapliga rön gällande citronsyra ALLERGI. Citronsyran finnes naturligt i bär samt frukter såväl som inuti våra egna kroppar där den ger våra celler energi. Sveriges Livsmedelsverk gör det klart att man icke kan ha allergi mot citronsyra tack vare att överkänslighet är någon reaktion på proteiner vilka icke existerar i citronsyran.

citronsyra finns idag vanlig i både hudvårdsprodukter samt kosttillskott. Den existerar t o m i allergimediciner så att påståendet att den skulle vålla allergi kan anses aningen märkligt ifall man ser på det hela rent logiskt. I detta fall kan allt tal om allergier glömmas bort då den används för rengöring.

Var alltid garderad och ha någon burk citronsyra pulver i hemmet.

Man kan citronsyra köpa på internet och det är antagligen det enklaste. Var noga att handla en stor spann så att du innehar tillräckligt då det blir dags för storstädning och du vill ta hand om toaletter och badkar samtidigt som du kalkar av hushållsmaskinerna!