Glycerin ser till att såpbubblorna blir riktigt stora

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Om du gillar att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en mix med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flertal matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det minsann säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon kulör eller lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var rentav en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk procedur som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan alstra glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin inhandla så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att också titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite oförvanskad och humoristisk underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Mixa ihop i en skål och doppa därpå det arbetsredskap som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Det här är ett instrument som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Efteråt så är det endast att bringa verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. glycerin fryspunkt pris

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan även leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt skapa bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt fullständigt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att frambringa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därefter kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en glimt på alla produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig ej farlig. Om man även har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en grann liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.