Glukosamin som kur mot ledbesvär – och vad är glukosamin hund?

Artros kan drabba både människor samt djur. Ifall en hund har problem med stela leder så kan man använda sig av glukosamin för hund som är ett kosttillskott som kan göra väldigt stor skillnad. Detta även om hunden är oerhört åldrad och man inser att den knappast kommer att bli flexibel som en valp igen. Vad är glukosamin hund och kan detta vara något som botar din hunds besvär?

glukosamin för hund

Glukosamin för hundar

När man skaffar glukosaminet som är för hundar så kommer det i burk som ett pulver. Det här pulvret innehåller stundtals mer än glukosamin hund. Ifall man kombinerar glukosaminet med msm fodertillskott så kan det nämligen bli lättare för hundens kropp att ta upp det viktiga ämnet som kommer att hjälpa leder samt brosk för lindring och ökad flexibilitet.

När du ställer dig frågan “vad är glukosamin hund?” så gäller det att du inser att var produkt kan ha lite olika ingredienser, men ifall man ser på själva glukosaminet så rör det sig om ett kroppseget ämne som finns i ledvätskan hos hundar. Med mer av detta så kan man hejda stelhet och också lindra smärta.

Kommer glukosaminet att hjälpa?

Det är numera välkänt att glukosamin till hund är något som faktiskt funkar för väldigt många. Frågan handlar inte så mycket om huruvida glukosaminet funkar utan mer om vad hunden sannerligen lider av. Då det gäller problem med leder samt bristfällig broskproduktion så funkar glukosamin tillskott för hundar. Man skall dock tänka på att glucosamin skall omvandlas till ledvätska (hyaluronsyra) och det tar ca 3 veckor tills detta börjar ske. Då hundens egen produktion avtar med ålder får man sedan fortsätta att ge glukosamin för att ersätta denna minskning.

Det bästa är förstås ifall du vet med säkerhet att din hund har artros innan du börjar behandla med glukosamin för hundar. Men också ifall du inte är säker på saken så kan det vara bra att veta att det inte finns några särskilda glukosamin hund biverkningar att påpeka. Det är alltså inte farligt att behandla även om hunden har ledbesvär av andra anledningar än artros. Klicka nu för mera info.

Är hunden stel i lederna på morgonen eller har symtom på höftledsartrit (nedslina leder) eller värk så har den antagligen för lite ledvätska. Då är det bara att prova, glukosamin är ett kroppseget ämne och kan inte orska skada.

Rätt dosering

Beroende på hundens storlek så ska man använda sig av en viss glukosamin hund dosering. Den här finns utmärkt på den burk som du köper. Många gånger så kan man använda samma glukosamin till en katt som lider av artros katt. Doseringen för en liten katt och en liten hund brukar vara densamma.

Burken med hund glukosamin kommer då och då med en skopa som man använder sig av för att dosera och man sprider sedan pulvret över det foder som man ger till djuret. Det är viktigt att se till att hunden får i sig alltsammans så att man verkligen får en effekt. Köp en svensk produkt, det bästa glukosaminet är Gelest Glukosamin. Det är fullständigt rent och tillverkat och packat under livsmedelskontroll som hälsokost för människor – för samma produkt säljs i England och Tyskland och andra EU-länder som kosttillskott för människor, med annan etikett. Det är hunden värd. Finns i populära webbutiker som allt-fraktfritt.se, Tradera samt CDON.

Bra träning

Precis som vi människor så behöver djur som lider av artros röra på sig på rätt sätt. Tillsammans med det glukosamin för hundar som man ger vovven så ska man även se en aning närmre på saker som sjukgymnastik och viktiga övningar som man kan utföra tillsammansEn äldre hund kan öka sin livskvalité enormt och på så sätt slippa stelhet och smärtor.