eMagento webshop är en internetbaserad shop utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är kanske europas bäst fungerande webbutik. Webbutiken finns i gratisvariant samt säljs – oftast dyrt – av ett stort antal företag.

Magento är en open source-baserad webplattform för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den uppfanns av Varien (nu Magento Corporation) med hjälp av kodare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är baserad på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra records.

Magento Community Release är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar åtskilliga firmor i Eu som sysslar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal web-butiker på egna domäner.

Magento går även att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all information i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att adresslappar och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till ett fåtal minuter.