Direkta dragningar av resultat lotto i TV-apparaten

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna TV-kanal samt tid har varit bestående under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat också på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte förnya sig om några odds alternativt lära sig vilka hästar, lag eller sportutövare som är i god form inför årets tävlingar. Man spelar på slumpmässigt dragna siffror och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt och sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter.

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, eller online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de olika metoderna skiljer sig till ganska mycket och annorlunda metoder har olika sorters anhängare. De som har spelat lotto i många år och gör det lite pga bruk och trygghet, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten skara gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet var onsdag samt lördag strax innan spelstopp. De sitter antagligen där med en kopp kaffe samt någon god bakelse medans de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de kanske funderat ut under veckan som gått, eller så hittar de på kombinationen å stående fot. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i annat. Klicka Här för mer info

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner före datorn när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i och skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen betrakta TVn alternativt, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som tradition att satsa å lotto var vecka, antagligen på onsdag för att krydda arbetsveckan en aning, alternativt på lördag för att celebrera veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt antal lottorader, kanske en rad per familjemedlem, och alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se boll för kula lockas ur dragningstumlaren. Att dela dylik spänning med sina närmaste är underbart samt bara det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme spelare som bara spelar på lotto för att någon dag kamma hem lotto jackpott. Denna jackpott heta drömvinsten samt utdelar när man får alla rätt på lotto samt samtidigt förmå träffa rätt på Jokern. Summan man får igenom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje presentation av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.