De bästa broddarna tål daglig användning

Vilka som är de bästa broddarna beror totalt på ens behov, en som behöver isbroddar till vardags inhandlar sannolikt inte samma halkbroddar som en som önskar ut samt springa när det finns fruset vatten och snö på vägarna. Man kan söka efter att konsumettester samt användarrecensioner på nätet för att få en förslag runt vilka halkbroddar som passar bäst för ens ändamål.

När man önskar kunna vara ute samt lubba eller springa när vägarna är osäkra samt det finns chansning för fruset vatten och snö så är broddar till löparskor ett måste. Att springa på en isfläck är som att be om en haveri eftersom det är väldigt besvärligt, för att ej säga omöjligt, att värja sej från ett fall när man väl har halkat. Samtidigt önskar man inte göra uppehåll i sin exercis för att det är vinter, vägarna kan mycket väl vara slippriga under flertal månaders tid samt det gynnar verkligen ej ens resultat. Man kan självklart ta vägen till gymmet och springa på löpbanden där, men ofta så ger en löprunda utomhus så mycket mer än blott fysisk aktivitet – till exempel frisk luft och inspirerande miljöer – samt de sakerna missar man om man tvingas hålla sej på ett löpband.

Om man önskar investera i de bästa broddarna för språngmarsch samt jogging så skall man totalt klart titta på de halkskydd som täcker hela fotsulan och har mellan 6-10 broddar. Man behöver stöd under både häl och framfot när man anländer opp lite i fart, eljest finns risken ännu att man kan halka. Vissa utav dessa helfots isbroddar har fjädring under hälen vilket underlättar springrundan ännu mer. Med doja broddar kan man springa ut i spåret utan minsta oro över eventuella isfläckar alternativt snö. Mer info om broddar och halkskydd finns här.

De mesta halkolyckor under vintern sker på gator samt trottoarer samt hela 25000 folk uppsöker akuten till effekt utav halkskador. De vanligaste skadorna är vrist- samt handledsbrott, men också andra benbrott samt hjärnskakning är relativt vanligt. Hälften av alla som anländer in med skador efter halkolyckor är under trettio år som visar på att det med stor sannolikhet mestadels handlar om oförsiktighet på gatorna.

Fördelen med att det är så stor del unga människor som skadar sej sedan ha halkat är att en juvenil och vital anatomi med största sannolikhet återhämtar sej fort åter, ehuru det såklart är väldigt besvärligt samt smärtsamt med en bruten vrist. En äldre individ är mer fragil samt efter att ett allvarligt benbrott antagligen man aldrig åter återställs. Därjämte är det illa om en gammal anatomi tvingas stanna upp under en längre period, vilket ju händer om man bryter ett ben alternativt en lårbenshals. Kanske är man aldrig på fötter åter.

Som tur är så är det rätt så många just i de äldre generationerna som använder sej av broddar skor när de är ute samt traskar vintertid. Kanske är det oxå därför som skor med broddar har ansetts en del töntigt förut. Detta ser man emellertid en ändring på och med avsikt på att det är så många unga som skadar sej sedan ha halkat och allt flera investerar i isbroddar till skor. Bästa broddarna för en äldre individ är helt klart de som är enkla att ta av samt på, samt att justera, de får helst fästas med kardborrband. De bästa broddarna för personer som bär klackskor är de som innehar metallpiggar bara under framfoten.