Därför bör du börja med Atkinsdieten

En av världens mest populära bantningsdieter är Atkinsdieten. Det beror självfallet på att bantare har uppmärksammat dietens många fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta styrka som många har som skäl att över huvud taget inleda den kolhydratfattiga dieten – är att man har möjlighet att förtära hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara omätt. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig ordentligt mätt och på samma gång gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en lämplig metod för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och ges lägre blodfetter. Klicka här nu för mer info

Ur ett långsiktigt perspektiv är det flera Atkinsbantare som beskriver att det är lätt att vara dieten trogen just därför att den är så pass tillåtande för skiftande mat. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig minska kost med hög fetthalt vilket innebär att flera populära livsmedel blir tillåtna såsom exempelvis kött, grädde och ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost innebär att det blir lättare att variera kosten. På så sätt blir det självfallet svårare att fuska och inta föda som inte är tillåten.

För människor som tränar mycket är Atkinsmetoden särskilt bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från till exempel en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa går bort i tempo med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå omätt leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är så klart faktorer som också påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden väldigt gynnsamt för sömnen. Utmattning i kombination med avsaknad av hunger ger balanserade sömnvanor. Övriga dieter som inte tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner samt dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost innebär förbättrad insulinkänsligheten, ett minskat blodtryck och minskade insulinnivåer i blodet. Dessutom pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret och förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har enligt många forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i relation till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inverkan på annorlunda typer av behandling av patienter med övervikt. I många fall har därutöver Atkinsdieten varit en önskvärd diet av patienterna själva.

Den som önskar veta mer om Atkinsdieten kan enkelt hitta massvis av information p.g.a. dietens omåttliga populäritet. Det finns en mäktig mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Dessutom har det fullkomligt exploderat med tips och råd på diverse webbplatser och bloggar.