Broddar till skor eliminerar risken att trilla på isfläckar

När det är glatt samt osäkert ute på vägarna så är broddar till skor en billig olycksförsäkring. Med isbroddar under skorna har man ett mycket fixerad samt absolut grepp med fötterna, också när det är riktigt halt.

Sverige innehar långa vintrar och gatorna är rätt så osäkra under förhållandevis lång tid var år. Mycket utav folk halkar ute samt skadar sej hyfsat att de måste leta läkarvård. Akutmottagningar runt omkring i landet tar varje vinter emot 15000 kvinnor och 10000 män som till effekt utav en halkningsolycka ska behandling.

Till skillnad från vad man antagligen kan tro så är hälften utav samtliga de halkfall som rapporteras individer på under 30 år gamla. Det är inte som man kanske föreställer sej, att gamla individer med bristfällig balans och osäkert allmäntillstånd är de som halkar mest. Tvärtom så har dessa mestadels allaredan vidtagit de åtgärder som krävs, mer stöd i form utav rollator samt inte sällan exakt skor med broddar. Yngre personer hastar istället fram för att hinna mellan alla åtaganden. Man räknar utan att halka på en isfläck men det krävs absolut inte särskilt mycket för att det skall hända. En bruten handled är sedan något som både smärtar och gör ens liv onödigt invecklat.

Broddar till löparskor kan vara precis samma art utav broddar som man väljer att använda till vardagligt användning, de ska vara rejäla och täcka hela fotsulan för att tåla att springas med. Ofta innehar isbroddar till skor två till fyra metallpiggar under hälen samt fyra till sex piggar under framfoten.

Sedan finns det broddar som är avsedda för lite mer enkla former. Dessa är framtagna för att vara smidiga att ta av samt på, men samtidigt ge nog med stabilitet under fötterna när vägarna är slippriga. När man ta vägen till jobbet, affären, en snabbrunda med hunden eller kanske på väg till gymmet så är dessa isbroddar till skor ypperliga. De har broddar som fästes under antingen framfoten eller hälen där hälvarianten är en del säkrare men framfotsvarianten behändig för den som beredvilligt bär nätta skor med klack.

Många är vi som gillar våra dagliga promenader eller joggingrundor, på vintern är det besvärligt att få till en procedur vad gäller träningen eftersom väglaget ofta gör det omöjligt. Löpbandet på gymmet är långtråkigt och skänker blott motionsbiten när en runda utomhus ger så mycket mer, som frisk luft, tid för begrundan och fina miljöer.

Om man fäster broddar språngmarsch under skorna så finns det inga som helst ursäkter längre för att stanna inne, oavsett väderlek samt väglag. Broddar till skor finns att köpa i bland andra sportbutiker, nätbutiker, eller på Clas Ohlson. I webshopen www.allt-fraktfritt.com kan man inhandla prisvärda broddar till skor. På https://halkskyddnu.se/ kan man läsa mer om broddar och halkskydd för skor.