Broddar till löparskor är ett behöver för springfantaster

Broddar till löparskor finns nu att köpa en del varstans. I sportbutiker eller på internet på bl a allt-fraktfritt.com är det isbroddar, men de tar slut fort! Blott på internet kan man känna sig ganska så trygg med att kunna hitta halkbroddar när än man behöver.

Broddar till löparskor blir mer eftertraktade för varje år som går, allt flera vill känna sej trygga i löpspåren och fria att springa ut en sväng när än andan faller på. För en som trivs att springa i det gröna känns löpbandet på gymmet hemskt oinspirerande och antagligen faller man på grund av detta enkelt ur gängorna under vintern. Problemet är ju att vi här i nord har enormt lång vinter samt om man skall vela med sin motionsträning under en hyfsat enorm del av året så når man kanske ej riktigt däråt man vill med sin exercis.

Info från: https://allt-fraktfritt.com/broddar-halkskydd-80/
Broddar skor nyttjas ej blott utav motionärer och idag rekommenderar man alla att begagna broddar till skor när det är chansning för halt väglag. Ca 25000 människor halkar årsvis samt slår sej hyfsat seriöst att de måste uppsöka akuten. Något fler är kvinns än män och hälften utav dem samtliga är under 30 år.

De som nyttjar skor med broddar är oftast exakt de som motionstränar, alternativt hör till den äldre generationen. Dock inträffar ca 40 % utav samtliga halkolyckor på trottoarer samt vägar. En tredjedel sker på tomten och i ens bostadsområde. När det innefattar barn så sker nästan hälften under skoltid. Fotled och handled är det vanligaste skadeområdet, men hjärnskakning är inte heller totalt ovanligt.

När det gäller äldre folk så behövs mer försiktighet eftersom deras apostlahäst är skörare och bryts lättare. En mycket allvarlig skada bland äldre är bruten lårbenshals alldenstund det inte är så lätt att tillfriskna från och har en gammal kropp en gång tvingats stanna upp under längre tid så blir hela systemet påverkat. Emellertid brukar äldre vidta betydligt större försiktighetsåtgärder än yngre, antagligen har de med sej en pinne eller rollator att stödja sig på därjämte.

Det finns givetvis olika varianter utav isbroddar till skor, vissa är mer pålitliga än övriga ehuru samtliga helt färdigt skänker bättre fattning mot marken än inga alls. Broddar till löparskor ska täcka hela skosulan och helst skall det existera 2-4 metallpiggar under hälen och 4-6 stycken under framfoten. Alldenstund man anländer upp i rättså hög fart när man springer så är det angeläget att det finns brodda runder hela foten.

För normalare vardagsbruk så kan det räcka med halvfots sko broddar. Helst skall de ha kardborrsknäppning eftersom det gör dem enklare att anpassa därtill att ta på och utav. Alldenstund att man aldrig någonsin får lov att bära broddar språngmarsch inne då de förstör golvytor, så måste halkbroddar tas utav samt på alltid man traskar i och ur bussar, in och ut ur butiker och givetvis till jobbet.

Så, gillar man sitt löpspår samt känner sej avhängig kontakten med marken så gör man sig själv en stor tjänst igenom att satsa i broddar till löparskor före vintern.