Broddar för språngmarsch är en grundförutsättning för den som vill fortsätta att springa under vintern

Broddar för löpning kan man inhandla på ett litet antal olika ställen. Sportbutiker brukar äga några alternativ och ställen som Clas Ohlson alternativt Jula saluför halkskydd. På nätet kan man så klart också hitta isdubbar till skor samt letar man runt lite så kan man mestadels hitta de bästa erbjudandena exakt på webben. Till exempel så säljer webshopen www.allt-fraktfritt.com prisvärda broddar för språngmarsch alternativt bara till vanligt vardagsbruk.

Har man vovve så har man ingenting andra val än att ta ut den på sina regelbundna promenader, oavsett väderlek och väglag. Det finns en handfull små hundraser som föga ska mer än att komma ut ur huset för att få utföra sina behov, men de allra flesta jyckar ska längre motionsrundor var dag och det går inte att hålla dem inne bara för att det råkar snöa alternativt regna ute.

Hundar är utrustade med klor och trubbiga trampdynor samt halkar på grund av detta ej så lätt, också på halt väglag. Vi människor däremot, bär sällan isanpassade skor med dubbar och borde på grund av detta satsa i broddar till skor, i synnerhet om vi har hund alternativt utav annan anledning behöver röra oss mycket ute under vintern. Mer info om broddar o halkskydd finns här.

För alla de som gillar långa promenader, en joggingrunda då och då, eller de som vägrar förlägga sin löpträning på gymmets löpband under flera månader var år är broddar för löpning eller promenader också viktiga.

Halkskydd brukar säljas i tre-fyra storlekar som var och en sedan passar åt ungefär tre-fem skostorlekar, t ex. så matchar broddstorlek S vanligtvis fötter som bär skostorlek 33-38 osv.

Också under vårt normala rörelsemönster ute så är broddar totalt klart en begåvad vinterinvestering. Många halkolyckor som resulterar i ett brutet apostlahäst eller en lättare hjärnskakning inträffar när vi stressar mellan jobb samt gym alternativt till och från busshållplatsen. Hälften av samtliga som letar läkarvård sedan en halkolycka är dessutom under 30 år gamla som direkt tar kol på myten att det mest är äldre som halkar ute vid glatt väglag. Tvärtom så har äldre mestadels redskap i form utav rollatorer alternativt käppar, samt promenerar betydligt försiktigare än yngre, generellt mer stressade människor.

Om man idrottar språngmarsch så behöver man i regel ut samt exercera flertal gånger i veckan för att hålla sin flås i trim. Någon vars exercis mest innehåller promenader ska ej direkt bevara sin kondition på samma fason utan kan göra paus om vädret är dåligt. Löpare tillhör oxå mestadels ett av ett par läger, vari det ena bara tycker om utomhuslöpning samt det andra att träna på löpband. Är man en som vill löpa utomhus så är det en pina att tvingas springa sina km på ett löpband. Man saknar naturen, den friska luften och frihetskänslan det ger att springa utomhus.

Om man älskar sina löprundor i naturen så skall man ge sig själv chans att njuta utav dem året runt samt med halkskydd under skorna så kan man det. Broddar för språngmarsch skänker en stabilitet mot marken även på riktigt glatt underlag som fruset vatten samt snö.