Bota artros med hjälp av fungerande medel

Då varje morgon medför svårigheter att röra på kroppen som vanligt och längre stillasittande ger stel i lederna och liknande upplevelse så kan man misstänka att man har drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen alternativt kanske på flera ställen så undrar man förstås ifall det finns medel mot artros som fungerar.

Det kan kännas en aning tråkigt att man idag inte kan bota artros men det här betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och ont för resten av livet. Ju tidigare man kan konstatera att man har sjukdomen desto bättre. Med korrekt medicin för artros så kan man både dämpa värk och bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

Glukosamin pulver

Medel mot artros som funkar

Om det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som ger smärtstillning och som även är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är inget som man kan hålla på med hur länge som helst och det bästa är om man redan från början kan använda sig av säkra kosttillskott som innehåller ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av värk.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat fungerar för att smörja leder samt ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge ännu bättre verkan. Man kan ta msm och glukosamin separat, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra smärta och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i var fall minskar atrosvärken.

Korrekt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara komplicerat att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger kanske lockar. Men det är betydelsefullt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i olika kroppsdelar och det är betydelsefullt att man får en behandling av artros som är bestående och säker. Både msm är ämnen som ska och måste finnas i kroppen, det är endast för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder alternativt kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “ska” det ta flera veckor innan man ser resultat och då måhända man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ungefär 3 veckor

Det gäller att erinra att man inte fullkomligt kan bota artros och följaktligen så kanske man alltid kommer att känna viss stelhet och då och då smärta. För att kosttillskotten ska få större effekt så kan man upprusta kroppen med träning och dessutom se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan gå in och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att vårda artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott och naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flertal köper därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett särfall, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma produkt säljs i England, Tyskland samt andra EU-länder som kosttillskott för folk. Bara etiketten skiljer. glukosamin katt urin.

Ultimata artros medicinen

Eftersom att det finns lite skilda preparat och medel mot artros så kan det löna sig att testa sig fram. Kombinationer kan även vara smarta men kom ihåg att ge det alltid som krävs därför att verkligen bedöma om en viss artros medicin fungerar eller inte. Glukosamin är ett ganska säkert kort såväl som strandnypon och musselolja (glukosamin är den rena produkten), men det finns mycket mer att upptäcka och utvecklingen går framåt varpå vi får nya intressanta medel mot artros.