Atkinsmetoden lämpar sig bra för många folk

Atkinsdieten är välbekant för att den är lämpad för olika personer. Vi har alla olika förutsättningar och lever under särskilda villkor samt omständigheter. Då och då kan det innebära begränsningar i levnadssätt, och att till exempel påbörja Atkinsdieten är således inte självklart för samtliga med tanke på de risker dieten kan medföra för en del.

Den som lätt blir grinig och trött av blodsockersvängningar bör undvika Atkinsdieten. Samma sak beträffar den som har en ökad risk för hjärtsjukdom samt har mindre bra kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte detta samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och på samma gång hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit flera positiva rapporter. Men experter rekommenderar ändå att man bör förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten om man har hjärtsjukdom eller mindre bra kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma håll och sålunda blivit mer etablerad.

Det finns många fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär till exempel ett levnadssätt med jämvikt mellan näringsintag och motion. Stundvis kan det vara besvärligt att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är lämplig för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som gillar uppenbara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter exempelvis pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ned på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte lite vispgrädde.

Atkinsmetoden är också lämpad för vegetarianer och veganer. Därjämte erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av kost som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med allehanda snabbmatställen och annorlunda typer av restauranger. På så sätt kan Atkinsdieten ses som oerhört anpassningsbar.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den passande för massor människor. Länk till mer atkins Den som äter i enlighet med Atkinsdieten kan även vara flexibel mellan faserna och variera dem sinsemellan. Exempelvis kan en del människor vara i behov av mer tid än andra i induktionsfasen för att uppnå ketos. Och personer i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, kanske tvingas återfalla till induktionsfasen för att nämna ytterligare ett exempel.