Använd banangrädde till tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har massa användningsområden och eftersom den är till fullo fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom från banan är minsann inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig arom från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Givetvis har gräddaromerna ytterligare användningsområden än endast till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man vill ha aningen mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i en aning konstig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller nytta.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att förena för att erhålla exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.