Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som äger samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi köper i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är framförallt att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större påverkan gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är detta den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära relaterade med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel dagligen, speciellt människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett stående inslag i kosten. lchf bantning blogg
.

Att sänka blodsockret är gynnsamt för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket åstadkommer att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överflöd, så reduceras således inlagringen av energi i fettvävnaden om man intar kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att få effekt?

Detta är en fråga som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det innefattar Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. få utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är oerhört hälsofrämjande – och gott!

Det är någonting man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket angelägen faktor i sig och när man kommer över en så ljuvlig, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter såsom Atkins samt LCHF har också något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den relativt enkel att finna. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du handlar håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon