Takrengöringen kan du göra själv

Det ser dåligt ut däruppe på taket och tegelpannorna som en gång hade en djup orange färg är nu snarare brungröna. Detta beror på att lavar och mossa har fått grepp. Men det behöver icke vara så farligt som det ser ut och man kan utföra takrengöring själv på ett rätt så så enkelt vis.

En taktvätt kan man nämligen genomföra med trädgårdsslangen och Takrengöring Turbo som innehåller bensaltensid och vatten. Det är blott att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft alternativt tillämpa högtryckstvätt därför att tvätta dän. Alternativt låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så enkelt kan du utföra din takrengöring själv

Klättra upp på stegen och inleda bearbeta med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också blanda själv ifall man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se alternativt applicera i påläggsläge (kemläge) med vissa högtryckstvättar.

Innan du gör behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du börja med att raspa av mossa som man lätt får bort med en plastskrapa. Tänk på att tillämpa en skrapa som är konstruerad för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du icke skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten för att få dän den mossa som du har skrapat loss. Gör rent i hängrännan där allt lort samlas. Nästa steg blir att behandla med blandningen. Då avdödar man alla sorters påväxt, icke endast mossan. Allt för vidsträckt att informera här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Angeläget att tänka på säkerhet då man utför en taktvätt

Det är angeläget att man har en god stege då man gör takrengöring själv. Det får inte bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man även nyttja sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser icke ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma fina verkan. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder dessutom till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det avsevärt angeläget att du riktar tvätten på rätt sätt. Det är inte bra att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det således vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på rätt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är bra för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd ej material som kan raspa sönder pannorna. Om du använder dig av järnsulfat och vatten på korrekt sätt så ska det inte krävas så mycket kraft för att få bort mossan. Klicka Nu för mer tips järnvitriol inomhus.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in det här arbetet samt taktvätt då du faktiskt har tid för det och ej behöver jäkta. Lär dig mer om ditt tak och hur det ska behandlas och hur ofta för att ta bort mossa på bästa sätt. Gör sedan upp en plan för när du behandlar igen så att du känner till precis när du behöver klättra upp och vårda takpannor åter nästa gång.