Ta bort mossan effektivt I gräsmattan med mossmedel.

Det finns många olika typer av medel som man kan nyttja för att vårda en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs och sniglar. Ett mossmedel som är avsevärt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man dilemma med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att pröva med järnsulfat samt vatten innan man ger sig på andra metoder.

järnsulfat mot mossa

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte komplicerat att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allting man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för detta samt vatten. Moderna produkter såsom mossa gti gör det genomförbart att foga en normal trädgårdsslang till dunken för att därpå fördela medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv förvärva på allt-fraktfritt.se och mixa eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter mix. Så handlar man en hel säck järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet före det blir dags att gödsla gräset på våren och därpå så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska behandla beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara fint att rådslå med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att behandla med järnsulfat i trädgård samt inomhus?

Man ska ständigt överlägga hur kemiska behandlingar kommer att influera den egna hälsan samt miljön, och det är relevant att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det viktigt att känna till att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid vanlig tillämpning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inne så ska man vara en aning extra försiktig och se till att lufta då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat samt ett fint gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av detta. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar såsom gödning och rengöring så kan man slippa stå med mossriven. Det här är betydelsefullt. Klicka här för ytterligare info järnvitriol på tryckimpregnerat.

Ifall det är relevant med snabba resultat så bör man kora en produkt som består av järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, samt både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så korkat att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte gillar det här medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som massor uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så bör du således välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därefter se till att du applicerar på rätt sätt och vid korrekt tillfälle för en blomstrande samt bedårande tomt.