Mossa på stenplattorna ett minne blott

Stenplattor som har täckts av mossa ser inte alltid så fina ut. Det är ju ej nödvändigtvis så att alla tycker att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns bra anledning till att avlägsna mossa på stenplattor ifall man vill ha en attraktiv och mysig trädgård. Med god mossbekämpning så får man fina plattor igen.

Före du ser på järnsulfat till gräsmattan så är det relevant att du betänker din arbetsmetod. Det är sällan smart att spraya på med järnsulfat samt vatten för att sedan tänka sig att mossan då den har dött kommer att regna bort. Därtill kan det påverka plattorna.

Börja med att organisera hur du ska döda mossan och därpå få bort den, och arbeta därpå steg för steg för effektiv borttagning av mossa från stenplattor.

Eliminera mossa på stenplattor med bra mossbekämpning samt korrekt förhållningssätt

Bra mossbekämpning medför att man dödar mossan som finns på plats samt skapar en miljö där den inte längre trivs lika bra. Det är mestadels så att man ser mossa där det är ont om näring och det är följaktligen som man kan stödja gräset genom att gödsla redigt under vår och sommar.

Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla rent och göra det besvärligt för mossan att komma tillbaka. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du ska lägga i trädgården. En ren samt jämn yta är inte lika lockande som ett poröst material med otaliga ihåligheter.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Tänk rätt från början men misströsta icke om du nu måste eliminera mossa på stenplattor som har gott om ihåligheter samt ojämnheter. Det går att få dän mossväxten med järnsulfat och vatten alternativt Bensaltensid eller Fulstopp. Tro att du kan vinna över mossan och du kommer att vinna!

Viktigt att tänka på om du ska jobba med högtryckstvätten

När mossväxten på stenplattorna är ickelevande så vill man förstås spola bort den och det kan man enkelt uträtta med en högtryckstvätt. Men man ska vara vaksam då man väl börjar spruta på stenplattorna. Mossbekämpning av det här slaget kan medföra att mossan sprutar åt alla håll så skydda ögon med ett gott ögonskydd då du jobbar.

Högtryckstvätten kan likaså skada stenar av poröst material. Om du skapar ojämnheter så skänker du ju bättre grogrund för kommande mossa så arbeta hellre sakta och låt järnsulfat plattor kan behandlas med göra större delen av arbetet.

Vanligtvis är det en bra ide att handla en platt-tvättare som finns som komplement till högtryckstvätten.

När kommer mossan att vara försvunnen för alltid?

Med en järnvitriol blandning så kan man komma långt men det är inte absolut att man kan ta bort mossa på stenplattor med en enda behandling. Järnsulfat, alternativt järnvitriol, för plattor ger goda resultat, men beroende på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva repetera behandlingen några gånger. Klicka här för ytterligare information köpa järnsulfat.

Detsamma ifall det är ljusa plattor och man icke kan använda järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid eller Fulstopp. Samtliga preparat och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se

Det är relevant att genomföra regelbundna behandlingar med mossmedel.