Köpa järnvitriol för en bättre gräsmatta samt träbehandling

Man kan säga att järnvitriol är samma sak som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det betydelsefullt att betänka hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att behandla trä och en helt annan att tillämpa järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

vattenkannspridare

Köp rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att bearbeta trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Ifall man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att skänka en viss nyans. Det här kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att döda mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre om du har besvär med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att sprida järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen och den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och mixa själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller inhandla deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Ifall du är ute efter järnvitriol altan kommer att må fint av så är det även betydelsefullt att du tar reda på hur du ska applicera produkten. Stundtals så kan det vara smart att addera helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte framföra att järnsulfat är en riskfylld produkt men då du ska processa trä så kan det ju ingå flertal olika ämnen som eventuellt inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju god lufttillförsel, men inne så kan det vara klipskt att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte bara altanen, trägaraget och trappan av trä till huset som mår fint av hantering med järnsulfat. Det finns flertal smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan ifall man behandlar med järnsulfat och vatten två gånger per år. Klicka här för mer tips få bort mossa i gräsmattan.

Något som flera gillar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att bruka. Det krävs inte många behandlingar för att beskåda effekt, och det oavsett om man behandlar trä eller gräs. Detta är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan också vara en god idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen och på taket. Därtill så mår gräset bra av den här typen av hantering vilket kan vara bra att tänka på ifall du ska järnvitriol köpa online alternativt i en generell trädgårdshandel.