Kan man få bort alla mossa i trädgården med mossrivare?

Nej, man kan inte få dän all mossa som finns i trädgården med mossrivare. Mossa på stenplattor kan man ju ej riva dän med en maskin som är till för gräsmattan och därför så kan det vara klokt att åskåda en lösning som kan klaffa universellt i trädgården.

järnsulfat mossa dosering

Mossa i gräsmattan vad göra?

Låt oss betrakta en aning närmre på det där med att röja mossa…

Mossrivare mot mossa som sitter grundligt i gräsmattan

Mossan sitter minsann ej så djupt. Gräset har ett djupare rotsystem så man behöver inte oroa sig för att mossrivare skulle avlägsna gräset tillsammans med mossan. Men det ser ju inte så fint ut efter att man har rivit bort eländet. Gräset blir plötsligt kalt samt man får fläckar där mossan en gång satt.

Med mossa i gräsmattan vad göra är det många som undrar och mossrivning kan kännas som det bästa svaret då den handgripligen innebära att man får undan stora partier mossa. Det kan helt enkelt kännas tillfredställande att samla ihop stora högar av mossa i en skottkärra men det betyder ej att det här är den bästa mossbekämpning som finns. Klicka här omgående för mer info järnvitriol.

Bättre sätt att förinta mossan på

Det finns andra sätt att eliminera mossa på. Man kan till exempel använda sig av järnsulfat och vatten (100-200 gram till 10 liter vatten) för att eliminera mossan. Det här kommer inte att förinta ogräs i gräsmattan men mossan kan man bli av med utan att riva. Mossan kan blott ligga kvar, den förvandlas till näring för gräset.

Den som väljer att tillämpa järnsulfat mot mossan ska emellertid tänka på att man likaså måste gödsla för att erhålla bästa resultat. Detta fastän järnsulfatet är ett näringsämne för gräs som skänker grönare gräs.

allt-fraktfritt.se finns en spridarbom till vattenkanna så kan raskt kan vattna ut järnsulfatblandningen. Där finns även en “ejektordunk” på 2,5 L som kopplas på trädgårdsslangen.

Järnsulfatblandning 200-250 g + vatten i volymen 1 liter fylls i dunken. Trädgårdsslangen kopplas på och så sprutar man gräsmattan, koncentratet i dunken späds ut 20 ggr. Fort och jätteenkelt, fungerar även med Fulstopp.

Välj en metod som medför ett helhetstänk

Oavsett ifall man väljer att avlägsna mossan med mossrivare eller om man föredrar järnvitriol (ett annat namn på järnsulfat) mot mossa så ska man tänka på att jämt arbeta med en helhetsmetod. Det är sällan så att en sak kommer att ge en förtjusande gräsmatta. Man tvingas göra lite mer än noppa bort mossan.

För att gräset ska övermanna mossan så behöver det gott om näring och det behöver också vara tjockt. Det här åstadkommer man genom att gödsla, så mer gräs, och naturligtvis även genom att få bort ogräs.

Ifall du ser på en procedur för att få dän mossan i trädgården och inser att den har många skilda punkter som visserligen kräver mer arbete men som tyder på att man här ser på mer än själva mossan så har du antagligen hittat rätt

Var sedan enveten och vik inte från metoden! Detta är ett felsteg som flertal gör för att därefter jämra på att det inte fungerade. Med tiden så kommer det att funka med mossrivning såväl som med andra metoder.

Sprider man mossan i trädgården med mossrivaren?

Du måhända har hört att man faktiskt sprider mossans sporer med mossrivaren och det stämmer. Man kan få en situation där man får mer mossa än tidigare för att man med mossrivare sprider sporer över hela gräset. Med tanke på detta så kan det vara förståndigt att röja i kombination med järnsulfat och med andra viktiga trick för att göra gräset oattraktivt för mossan.