Hur tar man hand om gräsmattan på ultimata sätt?

När våren intågar så kan det vara läge att ta itu med mossan som invarderar gräsmattan. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är det här enkelt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten för att utbreda med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

järnvitriol

Med en kolossal gräsmatta så är dunk gti ett korrekt gott val

Ifall det är så att man har en väldigt enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett rätt så jobbigt uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver ej tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju onekligen mycket praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den ej funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta ändå enklare än att blanda själv och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en vanlig vattenkanna vara allting som man behöver

Då du har en mycket fjuttig tomt så är det inte säkert att en praktisk dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du hastigt och effektivt bli klar med mossbekämpningen. Det tar icke lång tid att stega kring då du bara behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen samt ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en titt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna omedelbart.

Det är inte komplicerat att mixa järnsulfat själv. Följ enbart instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få bort mossan på taket

Ifall det är så att du också har mossa på taket så är det bäst att tillämpa en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än om man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju om du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då måste du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det likaså bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som aktiv ingrediens). järnvitriol bets.

Bra verktyg är angeläget då du vill sköta hus och trädgård

Oavsett om du vill stega omkring med vattenkannan eller handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det viktigt att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke skojsamt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen inte funkar som de ska. Detta slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En god spridarbom kan faktiskt användas I flera år.