Få en bedårande gräsmatta genom att avverka mossa och processa på korrekt sätt

Drömmer du om den perfekta gräsmattan likt den på golfbanan? För flera så är ju golfbanans vackra yta synonymt med det perfekta gräset, men det kan förefalla vara en betungande uppgift att få den mossbeklädda tomten att byta form då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnsulfat

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man ganska hastigt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att tillämpa på rätt sätt och att skapa en del andra saker som kommer att gagna gräsmattans fortsatta progress.

Deleta mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Före du börjar planera för att få bort mossan med järnvitriol så ska du tänka på att en vanlig villagräsmatta innehåller olika grässorter. Detta gör att man inte kan förvänta att få samma vackra gröna ton som på golfbanan.

Men du kan förvänta att få dän mossa ifall du använder dig av järnsulfat mossa inte uppskattar. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan innan gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol effekt som även ger ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna giva ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så dumt.

Viktiga saker att fundera på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att fundera på då man vill få en förnäm gräsmatta. Visst är det enastående att köpa en järnsulfat säck alternativt en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan förena till vattenslangen och duscha gräset med, men du ska likaså se till att bearbeta gräsmattan på rätt sätt.

Klipp ej gräset för kort. Tänk på att lämna åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir kraftfullt. Det är också bra att nyttja ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen icke följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara gott att känna till är att man rätt så fort kan komma in i rätt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar ta bort mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också ta tag i andra bitar som gödsling och måhända även mossa på stenplattor. Läs mer här mossa gti.

Detta är något som ger stor förtjusning och även inspiration. Du behöver icke lära dig allt på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset vackert. Starta sammansätta järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan likaså vara klokt att dela uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer mycket bra även på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!