Använd järnsulfat samt ejektorflaska och bli av med sniglar och mossa i trädgården

Vem vill ha sniglar och mossa I trädgåden? Ifall du hade kunnat prata snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska samt mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat ogillas av mossa såväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett stycke obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du inte förtvivla. Införskaffa en ejektorflaska och mossa gti (alternativt mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

mossa

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten ovanför mossan så kommer den att mörkna och dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir skojsamt att undanskaffa mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir minsann kul att avlägsna mossa då man kan kliva omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli färdig med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig ej i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. För den skull skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter som Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullkomligt automatiskt.

Ska man processa ett stort område så är det faktiskt att råda att man gör det här med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste undanröja mossan på taket! Det finns också tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan nyttja på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan medföra fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Det här är likaså ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och uträtta mossbekämpningen. Man kan införskaffa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därefter spruta vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, dessutom osynliga, djupt rotade lavar och claudiosporum.

Det kan ta några timmar att hantera ett tak så det är inte hela tiden att rekommendera att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Om man jobbar tillsammans med någon annan så kan det kanske funka men själv blir det väl mycket jobb på en dag. var köper man järnsulfat.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det ej för mycket och det är härligt att vistas utomhus. Om det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte roligt att gå omkring på gräset och spraya då det är så kallt att man knappt kan andas.