Svart vinbärssmak i det kolsyrade vattnet är ljuvligt

För en mycket syrlig och uppfriskande smak som hör varma svenska sommarkvällar till så bör man smaksätta sitt kolsyrade vatten med Svar Vinbär, en smak från Aromhuset. Svart vinbär passar oerhört fint i just kallt, krispigt bubbelvatten, men också i hett vatten som te – på egen hand eller som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ca 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att nyttja till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx eller Sodastream maskiner, men dessutom färdigt sodavatten köpt i butik funkar bra. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att intensifiera smaker. Man kan gärna också mäta upp vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en möjlighet att utvecklas samt absorberas i vattnet.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Ifall man doserar Aromhusets Svart Vinbär i enlighet med anvisningarna, vilket är ungefär 2 ml per liter vatten – eller 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse gentemot de lätt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar omkring 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att personligen smaksätta är att man kan mäta upp hur man vill. Vill man endast ha en svag touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går även att förena med varandra. Svart Vinbär är t ex mycket härlig i kombination med de andra bärsmakerna alternativt citron för en riktigt fräsch och syrlig smak. På detta smarta sätt kan man få fram annorlunda kombinationer närapå i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan finna i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man nyttja dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär mycket smakligt som te essens, men dessutom i grädde som tillbehör till en härlig paj alternativt till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass samt färska frukter alternativt bär. Det gäller att testa sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett medför det enkelt att precisera och långsamt lägga till milliliter efter milliliter tills man är nöjd med smaken.

Att smaksätta sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en god smak är något av en lyx och genom att nyttja Aromhusets smaker kan man göra det med gott samvete. Samtliga smaker, inklusive Svart Vinbär, är fullständigt fria från färgämnen, sötningsmedel och socker. Trots det är de i väldigt små mängder redan rika på fruktiga smaker.

Genom att inte tillsätta socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för människor att njuta av smaksatt bubbelvatten och andra godsaker utan att man behöver tillsätta en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll alternativt har bekymmer med exempelvis diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna samt barn även om det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några särskilt framtagna smaker så att även de kan njuta av gott och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser samt socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allt från ovanför nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom samt Absint m fl.