Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Wassermaxx Deluxe är en riktigt attraktiv medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med en aning diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker smakligt kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därnäst smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man bara i dessa efter tycke samt smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller god kvalitet. Det finns självfallet andra märken man kan prova när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som framställer olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Vatten är nödvändigt för oss att dricka, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och detta är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allting efter egen dagsform.

Att inhandla vatten på flaska är sanslöst kostsamt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga eftersom smaksättningen är mycket mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Enbart co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Det innebär naturligtvis också att man åstadkommer en bra handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan påträffa massor av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.