Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Päronet är en söt och saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras ganska länge i kall miljö, men är oerhört känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns skilda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara någorlunda torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men ibland görs det också mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens totalt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullkomligt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt mumsigt samt uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är mycket välsmakande som den är alternativt ihop med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är också en perfekt kombination, om än möjligen en aning otippad.

Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger otroligt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är enorm men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande någorlunda begränsat. Det finns relativt många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis väldigt svag och stundtals hade det varit smakligt med en aning extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att erhålla en smakstyrka som ligger något ovan den man finner i butikens drycker. Det är dock helt upp till en själv om man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen verkligen enkel.

Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron och övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.