Smaker från Soda Stream förgyller ditt vatten

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att framställa kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man vid namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hem, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom på 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi många som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. Under 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappt några maskiner eller tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än någonsin.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Det ligger fullständig rätt i tiden att skaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, direkt i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan hitta på jorden, och Livsmedelsverket genomför regelbundet noggranna kontroller för att försäkra vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan dricka, men i längden kan det kännas trist att dricka det slätt ur kranen. Lite kolsyra åstadkommer hela skillnaden och möjligen aningen smak för den som inte gillar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten och Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är tämligen stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter åter igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte tala om vilket slitage det utgör för miljön med samtliga transporter samt onödigt skräp. Om man har sin egen kolsyremaskin så kan man på bara några sekunder ha färdigt mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp och släpande av flaskor hit och dit.

Med hjälp av en egen sodastreamer kan man personligen bedöma hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, samt hur mycket smak man vill ha. Det är således på samtliga vis mer bekvämt och gott att framställa sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker åt de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams webbsida så uppgår antalet till 25 skilda smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer samt light-smaker för den som är aktsam med kalorier. Det är dock inte enkelt att finna alla dessa Sodastream smaker ute i butikerna.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent framställer också egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 olika aromer och 35 års erfarenhet, samt Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom till exempel originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med tämligen hög andel socker.

När det handlar om Sodastreams egna smaker så är det bra att vara medveten om att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker alternativt sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett relativt hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker består av inget socker alls.