Öka din koncentration på jobbet med blåbärsvatten

Vem älskar inte smaken av blåbär? Det är en av det svenska kökets mest klassiska smaker och allting från blåbärspaj till blåbärsmarmelad framkallar starka nostalgiska känslor hos de flesta svenskar. Blåbäret har en murrig men samtidigt frisk smak som för tankarna till våra vackra skogar, det är också en smak som lämpar sig väldigt fint ihop med andra bärsmaker – t ex hallon eller jordgubbe.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Ett fat nyplockade blåbär ihop med lite glass alternativt en klick nyvispad grädde finns det få saker som klår. En varm blåbärspaj med vaniljkräm är även en kick för smaklökarna – det vattnas i munnen bara vid tanken!

Det gör inte saken värre att blåbär råkar vara ett av de nyttigaste bären man kan äta, det har till och med kommit fram förhållandevis nya rön som visar på blåbärets cancerhämmande egenskaper, så himmelskt gott och nyttigt på samma gång! Det är det inte mycket som är.

Gert Strand AB har rätt så nyligen lanserat 16 aromer för kolsyrat vatten, en av smakerna var blåbär – en given favorit bland många. Alla 16 aromer kan blandas med varandra och blåbär är en flexibel smak eftersom andra smaker som hallon, jordgubbe samt vanilj även finns med i sortimentet. I kombination med andra smaker kan man nämligen ta fram sina egna favoriter.

Aromhusets smaker är avsedda för kolsyrat vatten, men kan användas även till annat ifall man så vill, endast fantasin begränsar en. Det smaksatta bubbelvattnet ska vara kallt för ultimata upplevelse, men det kvittar ifall det är köpt sodavatten eller hemkolsyrat dito som används. Alla aromer är fria från både socker och sötningsmedel, den söta smaken kommer från naturliga aromer och man kan dricka dem utan att bekymra sig över vare sig hål i tänderna alternativt onödiga kalorier.

Nu kommer sex av Aromhusets smaker i nytt format – en av dem är blåbär och de andra är granatäpple, äpple, hallon, persika och melon. Den nya flaskan är betydligt större med hela 270 ml arom och har en pumpkork istället för vanlig. Flaskan är framtagen för att användas på arbetsplatser där man har en vattenautomat installerad för personalens utnyttjande. Ett pumptag är måttlig till en liten platsmugg av standardtyp på ungefär 150 ml och 3-4 pumptag räcker bra till en halvlitersflaska. Tanken är att man ska uppmuntra sina anställda till att dricka mer vatten och på längre sikt skapa en bra allmänhälsa på arbetsplatsen.

Det ligger i varje arbetsgivares vinstintresse att ens personal dricker tillräckligt med vatten. Vattenbrist leder omedelbart till slöhet, huvudvärk och nedsatt koncentrationsförmåga – symptom som de flesta försöker bota med kaffe. Kaffe är dock vätskedrivande vilket på sikt försätter oss i en ond cirkel som är svår att bryta. Finns det en vattenautomat med tillgång till både smak samt kolsyra på jobbet så inspireras personalen att hälla i sig mer vatten och håller både sinnesstämning och arbetsförmåga uppe längre.

De flesta vattenautomater på jobbet av relativt modern modell är utrustade med kolsyrekran och vattenkylare. Man är enbart ett knapptryck ifrån kallt, kolsyrat vatten som nu även kan smaksättas med Aromhusets nyttiga och smakrika aromer – helt efter eget tycke och smak.