Mjuk och lekfull smak av söt skumbanan – med Aromhusets essens

Nu kan man smaksätta sitt kolsyrade vatten med smak av skumbanan! Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Eftersom essenserna är fullt fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för hälsa, vikt alternativt sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi ofta med barndomen. Banan ges i mosad form till riktigt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till en aning större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därmed små barnmunnar alldeles utmärkt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan även upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, till exempel Marängsviss, Banana Split alternativt enbart vanlig bananglass.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 olika smaker, däribland Banan. Alla 16 essenser är fria från socker och sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan ger ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel också blandas tillsammans med andra smaker. Då banan är en exotisk frukt passar den bra tillsammans med både Melon, Persika och Ananas, men även tillsammans med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det skojiga med Aromhusets essenser är att man kan blanda hur man vill och på så sätt få fram smaker som annars inte går att hitta.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och sortimentet har ökat fort. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en brist på varierad smakstyrka samt miljövänliga alternativ och fann lösningen med sina essenser. Genom att personligen smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man exakt hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därtill funkar Aromhusets essenser lika fint i hemkolsyrat vatten som i köpt sodavatten vilket innebär att man kan välja det miljövänliga alternativet ifall man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är otroligt kostsamt i jämförelse med kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset innehåller 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ungefär 2 ml essens i en liter vatten som utgångspunkt. Efteråt kan man addera alternativt dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i affär har ganska klen smak, motsvarande ungefär 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan också nyttja Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är kul att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt och glass.

Man doserar aromerna med hjälp av den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer också med så att man kan dosera med ännu större precision. Det kan behövas om man t ex vill smaksätta en tämligen liten mängd vatten.