Mineralvattnet Ramlösa är utmärkt för hälsan

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det bara rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är rentav en aning avvikande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

kolsyrat

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, alternativt är du eventuellt aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är innerligt hisnande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda kur på olika åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara gott för hälsan för den är avsevärt förtjusande. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att vandra i denna park, och kanhända tar du en liten paus där du naturligtvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är väldigt bra för oss människor. Detta speciellt ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man köper mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det resultera I att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man faktiskt mår bättre. Det behöver således inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer därför att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att investera i en kolsyramaskin. Länk till mer info. Detta är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju icke stänga ute det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och även handla Ramlösan alltemellanåt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, även krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt underhållande.