Kan kryddat kolsyrat vatten göra dig fet?

Alla innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att inmundiga.

Människor kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall fungera korrekt, men de större människor anser möjligheten att dra i sig bägare eller bägare efter mugg med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Flera människor vänder sig till mer dramatiska drycker, såsom bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det kanske till och med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet och viktökning är totalt enkelt falskt, så du man vara totalt lugn samt fortsätta dricka kryddad karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Dessutom kan kolsyragasen agera helt tvärtom att man känner dej mätt fortare och detta skulle faktiskt kunna tillföra dina ansträngningar att bantningen.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men när bubbelvatten i sig är helt ofarligt samt möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta folk ej det i sin fräscha design.

Vanlig läsk har en ansenlig samt avskyvärd antal socker samt kalorier.

Även lightläsk, med noll kalorier per dos innehåller potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är ett litet antal smaksatta drycker som är en del bättre, man behöver helt enkelt själv avsyna dryckens natriumhalt samt typ utav sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka autentisk och ganska bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant av läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som dricka.

Man gillar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice har “goda” vitaminer och mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, alternativt en flaska Mer, får man i sej analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett glas Oboy, som består av kaffegrädde och 4 teskedar chokladpulver.

Även i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck utav märket Red Bull skänker dig ej blott vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu vill dricka kolsyrat mineralvatten för att njuta av dess skojig, brusande konsistens kan det vara en färdigt hälsosam bruk att krydda det med sockerfria aromer – som inte bildar någon viktökning.