Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten

En representativ somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets sortiment. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel nyttjas i kolsyrat vatten, men passar lika enastående i t ex grädde. Därtill innehåller den varken socker eller sötningsmedel och skänker därmed en otroligt frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en rejäl svensk klassiker som får ge smak åt det mesta i vår smakkultur, allt från yoghurt till marmelad och saft.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en sann hit i svenska hushåll. Smakerna från Aromhuset är varsamt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker eller artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva oroa sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.

Man doserar efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan alternativt med avsedd doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ungefär 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i butik. Sedan kan man naturligtvis dosera mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.

Vi svenskar handlar idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett någorlunda unikt koncept, i synnerhet i den mån som det finns här. I utlandet kan man eventuellt hitta bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men om man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket gångbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass eller till en rykande het paj. Otroligt gott! Eller gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, dekorera med bär och avnjut en varm sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, tror precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hushåll. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – exakt som riktiga hallon!