Gör billigt bordsvatten med en kolsyremaskin

Gör kolsyrat vatten hemma!

Med hjälp av en kolsyremaskin bland hemmets elektriska apparater har man plötsligt möjlighet att kolsyra vatten själv, istället för att inhandla det dyrt i butik. Kolsyremaskiner kan man tillämpa för att kolsyra vatten, med eller i frånvaro av smak, men även för att göra egen läsk. Det är en angenäm apparat att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av tillfredsställelse av, inte minst barnen som tycker att såväl process som utfall är superkul!

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Ordinärt, slätt vatten omedelbart från kranen i all ära – det kan vara en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig stora klunkar vatten omedelbart och effektivt – till exempel efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid uppemot samtliga andra tillfällen. Bubblorna som skapas av kolsyran ger en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med måltid som utan. Många gillar att ha en aning kolsyrat vatten på bordet att dricka till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra ordentligt kallt vatten

Kolsyra trivs onekligen bäst i kallt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill hålla kvar kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kylig som möjligt, is är förträffligt att lägga i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så måste vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med Aromhusets fantastiska bordsvattenaromer

För att smaksätta sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa valmöjlighet. De bidrar till fyllig, men samtidigt diskret smak som inte på något sätt tar överhanden. Det finns 22 skilda smaker i Aromhusets sortiment av bordsvatten och alla går att blanda med varandra, så kombinationerna är nästan oändliga.

Barnen brukar bli oerhört förtjusta i de mjuka smakerna av Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola samt Blåbär medan mer utvecklade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär samt Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en ganska ny smak och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak suverän och måste helt klart testas! Ingenting fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än endast bordsvattenaromer

Aromhuset gör inte enbart bordsvattenaromer, utan även läskkoncentrat, för den som önskar ha mer smak och lite sötma. Bordsvattenaromerna ger ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – trots att de består av mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med en droppe Sucralose alternativt två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) sortiment. Det smaksatta, kolsyrade vatten man finner i affär har ingen sötma, men man är fri att experimentera hur man vill och då och då kan lite sötma vara utsökt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går även att tillämpa till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den hälsosamma, naturella yoghurten, plus fantastisk mjuk och len smak av Toffee Kola.

Köp dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så slipper du fraktkostnader!