Friskare, piggare och mer fokuserad arbetskraft med hjälp av smaksatt vatten på jobbet

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige och resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer återhållsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag för att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden alerta.

En livsviktig del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd oavbrutet är välfyllt. Våra kroppar består till en otroligt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, alternativt om man utsätts för stressande situationer så ska även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Naturligtvis ska man också se till att dricka mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe eller te. Det är inte jämt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker såsom torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är vanligtvis tecken på att man måste dricka mer vatten.

kolsyremaskin

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, lockande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla samt kolsyrat vatten – självklart kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en mindre plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som ger en möjlighet att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer oftast åter till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är tillräckligt åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex skilda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten om den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med enorm framgång även tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är totalt fria från onödiga tillsatser och har noll kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna människor som vill hålla nere intaget av socker samt kemiska tillsatser.