Få smak av söt Toffee Kola med Aromhusets sockerfria essens för kolsyrat vatten – barnens favorit!

Kola är en sedan länge omtyckt smak på godsaker och brukar vara extra omtyckt bland barn. Det finns idag många olika typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt samt aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha aningen seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är smakligt som smaksättning, kolasås på glass är sedan många år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är speciellt framtagna för barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Fastän detta är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt tilldragande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt trist vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett ypperligt val. Barnen älskar smaken av kola och känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet aningen mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra samt skapa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott ihop med Vanilj alternativt Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är speciellt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är oerhört högt. Därtill är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter och kånka tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så fräscht och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att klaga, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte särskilt kostsamma idag. Aromhusets essenser funkar lika fint i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men framställer man allt hemma så sparar man både tid, energi och pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med hjälp av Aromhusets essenser slipper man även ängslas för onödigt socker och andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på god smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte endast god att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan också en festlig tillsats i t ex grädde eller hemmagjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha lite smak av Dumle i vaniljkrämen eller varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för överlägsen.