Få ditt soda vatten så som du vill ha det med en egen kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen utgöras ha naturliga salter samt mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att fixa till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än tidigare. De stora läskföretagen tjänar mängder av pengar på att kränga buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en kolossal industri. Dessvärre får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett någorlunda högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten och läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och relativt fort så förorenas vår luft och vårt vatten med en massa giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser fort att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra samt en aning smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av enormt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal individ att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man önskar skydda miljön alternativt spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allt att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer oerhört bra ute i handeln. Ifall man handlar hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan besluta precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer normalt med alla komplement man behöver för att sätta igång att göra sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man då och då med smakprover eller andra extra tillbehör.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det möjligtvis en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.